Budapesti Halfesztivál Egyéb kategória Gázkonvektor tisztítás

Gázkonvektor tisztításÉvente egyszer ajánlott még a konvektor bekapcsolása vagy a gázkonvektor begyújtása előtt ellenőriztetni egy szerelő által a készülékünket.

A konvektorok esetében maga a tisztítás akkor szükséges, ha nem tökéletes a készülék égése. Ezt a tisztítást minden esetben csupán a szakember ellenőrizheti, majd kitisztítja a gyújtólángot majd ha szükséges a főégőt is, a fő cél az lenne, hogy tisztán és szépen égjen a láng. a rendszeres gázkonvektor karbantartás és tisztítás meghosszabbítja a gázkonvektor várható működési idejét, vagyis működését. Mindenképp végezzük el ezt a kötelező karbantartást, amennyiben egy vagy akár több konvektor is megtalálható a lakásunkban. Egy szakember a vizsgálat alatt, minden apró részletre figyelni fog, és gázkonvektorral kapcsolatosan mindent meg is vizsgál. Maga a vizsgálat során a szakemberek megállapítják műszer vagy hab segítségével, hogy szivárog-e a készülék, illetve ellenőrzik az égéstermék visszaáramlást, hogy megfelelően, szépen ég-e a gázkonvektor őrlángja, illetve lángja. Ajánlott megkérni őket, hogy egy szivárgás érzékelő készüléket is szereljenek be, annak érdekében, hogy a meghibásodás, és a gázmérgezés kockázatát teljes mértékben kizárjuk. A fűtőeszközök külső felületeinek a portalanítása ugyan látszólag csak esztétikailag fontos, de valójában a hőátadásban is fontos szerepe van. Mindenképp szenteljünk nagy figyelmet arra, hogy a lerakódott port minden esetben távolítsuk el az adott készülékről, legyen az gázkonvektor, vagy bármi más. A por lerakódása is igen nagy problémákat válthat ki, illetve egy bizonyos büdös illatot is érezhetünk a lakásban miatta.

Amint beindul a fűtés, napokon keresztül furcsa égett porszag áramlik szét a lakásban, miközben por komótosan ráég a radiátorok felületére. Gázkonvektoroknál a leemelhető burkolatot letakarítását a készülék szerkezetétől függetlenül, külön kell elvégezni. A kikapcsolt fűtőkészülék részeit alaposan, kefés porszívó fejjel lehet portalanítani. A száraz portalanítás után el lehet dönteni, hogy szükség van-e az esetleg ráégett porréteg eltávolítására is. Ha igen, akkor egy nedves szivacs lesz a legjobb megoldás, illetve egy erős, és alapos tisztítószer. Maga a por eltüntetését mi is el tudjuk végezni, de abban az esetben, ha ez az egyszerű procedúra nem elég, akkor csupán egy szakértő tudja elvégezni azt a bizonyos gázkonvektor tisztítást.