Budapesti Halfesztivál Webáruház Különleges mangó ízesítésű vodka: Ciroc mango

Különleges mangó ízesítésű vodka: Ciroc mangoA vodkákat alapvetően olyan növényekből készítik, melyeknek magasa cukor és a keményítő tartalma, mint például a rozs, búza, kukorica vagy a burgonya. A Ciroc azonban egy olyan vodka, melyet teljes egészében szőlőpárlatból készítenek, a neve is erre utal. A név ugyanis két francia szó a „cime” és „roche” összetételéből adódik. A „cime” hegycsúcsot, a „roche” sziklát jelent, mely utalás a Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településéra, Cordes-sur-Cie-ra, ahonnan a Mauzac Blanc szőlőfajta is származik. Ebből a szőlőfajtából készül ugyanis a Ciroc mango vodka is.

 

A készítési eljárás is némiképp eltér a hagyományos vodkakészítő eljárástól, ugyanis a szőlőt nem szükséges felmelegíteni ahhoz, hogy a cukor kioldódjon. A Ciroc mango vodka elkészítéséhez hideg áztatást, erjesztést és tárolást alkalmaznak. Természetesen ahhoz, hogy a Cirok vodka elkészüljön egy speciális lepárlási folyamatra is szükség van. A vodka alapjául szolágáló Mauzac Blanc és Ugni Blanc szőlőket külön-külön négyszer párolják le, majd egy ötödig lepárlásra kerül sor, melyben az összeöntött párlatok kerülnek lepárlásra.

 

Hogyan nyeri el a Ciroc mango a trópusi gyümölcsös ízét?

 

A Ciroc mango a francia vodkagyártó egy különleges terméke, melynek nemcsak az alapanyag adja a különlegességét, hanem a mangós ízesítés is. A trópusi mangó ízesítést a gyártási folyamat végén kapja meg az ital, melytől igazán karakteres és egyedi lesz. A Ciroc mango vodka természetes gyümölcsös ízű, és tisztán de koktélalapanyagként is fogyasztható. A Ciroc mangp 1l-e úgy 14-15 forint körül mozog, és 0,7 l-es kiszerelésbe kerül hazánkban leginkább forgalomba. A Ciroc mango a Tesco és számos webshop kínálatát erősíti, és az italkereső.hu-n részletesen is tájékozódhatunk róla.

Nézz be hozzánk és az összes akciónk ámulatba fog ejteni 🙂