Budapesti Halfesztivál Webáruház Mennyibe kerül a keresőoptimalizálás?

Mennyibe kerül a keresőoptimalizálás?A keresőoptimalizálás egy kiváló lehetőség arra, hogy weboldalunk forgalmát organikus módon megnöveljük, azaz minél több látogatót szerezzünk. Érdemes szakemberre bízni a feladatot, ha nem rendelkezünk széles ismeretekkel e témakörben.

Mi is az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás (SEO, azaz search engine optimization) során olyan tevékenységeket hajtunk végre, melyek következtében webáruházunk, termékünk vagy szolgáltatásunk kiemelkedő helyen jelenik meg a Google keresőmotorában. Egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogyha egy felhasználó rákeres az adott témára, akkor a SEO-nak köszönhetően weboldalunk az első találatok között, vagy minimum az első oldalon jelenik meg, így sok felhasználóhoz jut el.

Az organikus találatokat nem szabad összekeverni a fizetett hirdetésekkel, amikor bizonyos weboldalak azért szerepelnek előkelő helyen a Google-ban, mert fizettek érte. A SEO lényege, hogy természetes módon érjünk el előkelő helyezést a keresőmotorban.

Miért érdemes a keresőoptimalizálás mellett dönteni?

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy napjainkban mennyire fontos szerepe van a SEO-nak. A megfelelően elvégzett keresőoptimalizálás kulcsfontosságú tényezővé vált: egy kezdő vállalkozás sikere múlhat azon, hogy a Google találataiban hányadik oldalon jelenik meg a weboldala.

A felhasználók az első oldalon megjelenő találatokat tekintik a leginkább relevánsnak, a fizetett hirdetésekért pedig senki sem rajong. Emellett sok ember nem is veszi a fáradtságot, hogy megnyissa a második, harmadik találati oldalt.

Amennyiben nem rendelkezünk széleskörű ismeretekkel a témában, mindenképpen javasolt SEO-szakértőhöz fordulni. Egy jó szakember által elvégzett munka még mindig sokkal kevesebb pénzbe kerül, mint a fizetett hirdetés.

A keresőoptimalizálás egyfajta verseny, mely során óriási harc zajlik a kulcsszavakért, és csak az nyerheti meg ezt a harcot, aki kellő szakértelemmel készül fel rá. Nem szabad félvállról venni, ugyanis a digitalizációban rejlik a jövő. Nem biztos, hogy jó ötlet a legolcsóbb megoldást választani, vigyázni kell a csalókkal. Egy jó szakember csodát művelhet, munkája rengeteg látogatót vonzhat a weboldalunkra.

Mennyibe kerül a keresőoptimalizálás?

Többféle SEO-árazás van jelen a piacon. A legtöbb vállalat havidíjas szolgáltatást kínál, melynek ára 50 000 forinttól akár 250 000 forintig terjedhet. Más cégek projektalapú szolgáltatást nyújtanak, mely során az adott feladattól függenek a Google keresőoptimalizálás árak. Létezik sikerdíjas keresőoptimalizálás, amely esetében csak akkor kell fizetni, ha valóban sikerült elérni a kitűzött célt.

A keresőoptimalizálás tehát összetett feladat, amely segítségével organikus módon nő egy weboldal látogatottsága. Ezt nem tudja bárki megvalósítani, érdemes szakértőre bízni a feladatot. Habár a SEO kiszervezése nem olcsó feladat, a jól befektetett pénz többszörösen fog megtérülni, nem beszélve arról, hogy az organikusan megjelenített találatok sokkal vonzóbbak a felhasználók számára, mint a fizetett hirdetések. A SEO lehet a kulcs a sikerhez.